Sergio Parisse a pierdut de 100 de ori, dar spune că Italia nu face numere

Nu a existat niciodată un campion la fel ca Parisse, care a pierdut mai multe meciuri decât mulți dintre cei mai buni jucători. El nu a terminat încă. Sâmbăta viitoare, el va conduce Italia să joace Scoția la Murrayfield. Va fi cel de-al 66-lea meci al celor șase națiuni, care îl va pune cu un avans în fața lui Brian O’Driscoll. Un alt record.Până la sfârșitul anului, după cele șase națiuni, încălzirile Cupei Mondiale și turneul în sine, numărul 8, în vârstă de 35 de ani, se va apropia de lansarea de 148 de capete din toate timpurile a lui Richie McCaw. Cupa Mondială va oferi aceste șase națiuni un avantaj extra-special. „Uneori”, spune el, „te oprești o clipă și te gândești:„ Uau, am jucat câteva jocuri ”.” De cele mai multe ori, spune el, este prea ocupat să se gândească la următorul ca să se îngrijoreze de ultimul. „Poate că va fi ultima mea Șase Națiuni, dar nu-mi place să gândesc sau să vorbesc prea mult despre viitor.În capul meu, știu că vreau să joc la a cincea Cupă Mondială. ”

Și asta este o listă scurtă, doar Brian Lima și Mauro Bergamasco. „Ar fi minunat, ar fi un vis, nici măcar nu mi-am imaginat cu adevărat că voi juca într-unul când eram copil. Și apoi, după Cupa Mondială, poate mă voi opri, poate voi continua, depinde modul în care mă simt mental și fizic și, mai mult decât atât, de ceea ce va fi cel mai bun pentru echipa italiană în viitor. ” Trebuie să respecți istoria. Italia a intrat în cele șase națiuni bătând echipe bune Sergio Parisse

Care este genul de lucruri pe care jucătorii le spun pentru că ar trebui.Cu Parisse, totuși, știi că este sincer când spune că echipa este singurul lucru la care îi pasă, pentru că poți fi sigur că nu este în ea pentru glorie. „De fiecare dată când îmbrac tricoul italian este foarte important pentru mine că simt că reprezintă istoria echipei, cultura”, spune el.

„Uneori joci bine, alteori joci rău, dar de fiecare dată când îmi îmbrac un tricou în cele șase națiuni este un moment de plăcere. ”

Parisse aproape că a renunțat la Italia în 2015, dar antrenorul principal, Conor O’Shea, l-a convins să rămâneți vorbind despre planurile sale pe termen lung pentru dezvoltarea mai largă a sportului.El dorea ca Parisse să-l ajute să reconstruiască întregul set italian. „În ultimii trei ani împreună cu Conor, împreună, am făcut multe schimbări în Italia”, spune Parisse. „Am lucrat mult în culise cu cele două francize, Zebre și Treviso.” El dă roade, spune el, doar că nu veți ști neapărat din rezultatele echipei naționale. Defalcare: înscrieți-vă la e-mailul săptămânal al uniunii de rugby.

„Au fost multe progrese în ceea ce privește sistem, dar nu în ceea ce privește rezultatele. Ceea ce este frustrant, pentru că este dificil să spunem că creștem, dar pierdem încă jocuri. ”

O’Shea este de acord cu el.El vorbește strălucit despre talentul pe care Italia îl are prin grupele lor de vârstă și, în special, despre îmbunătățirile aduse la Treviso. „Dar, Doamne, vrem să câștigăm, vrem atât de mult să câștigăm”.

Italia a câștigat trei jocuri în ultimii doi ani. „Da, am învins Georgia, Japonia, Fiji”, spune Parisse, „echipele care sunt în jurul nostru în clasament. Dar nu este suficient doar pentru a fi mulțumit, nu este suficient doar pentru a spune: „Italia poate juca la acest nivel”.Vrem să obținem mai multe. ”Greig Laidlaw:„ Italia crede întotdeauna că poate învinge Scoția ”Citește mai mult

Victoria asupra Georgiei a fost dulce, cel puțin, deoarece s-a vorbit mult dacă ar trebui să înlocuiască Italia în cele Șase Națiuni. „Georgia face lucruri bune și bune pentru ei”, spune Parisse, „dar noi am arătat în noiembrie anul trecut că jucăm la un alt nivel pentru ei.

„Trebuie să respecti istoria. Italia nu a intrat în cele șase națiuni spunând: „Bună ziua, suntem Italia, ne puteți da permisiunea să fim implicați?” Nu, am făcut-o bătând echipe bune și arătând că am progresat. ” Pe scurt, spune Parisse, au câștigat-o.

Problema este că acesta este cel de-al 20-lea sezon al Italiei în campionat și niciodată nu au terminat nici măcar pe locul trei.În acest moment, aceștia se află într-o serie de pierderi de 17 jocuri în competiție. Când Parisse spune „nu câștigăm în mod consecvent”, el înseamnă cu adevărat că nu câștigă deloc.

De câte ori un om poate continua să fie doborât? „Sunt genul de persoană care este foarte pozitivă oricum”, spune el. „Nu mă entuziasmez când oamenii spun:„ Uau, ce jucător bun ”sau„ Jucați bine ”și nu mă las când oamenii spun că am jucat prost. Pur și simplu continuu, mă urmez, încercând de fiecare dată să fiu pozitiv. Chiar și când voi înceta să joc, voi fi aceeași persoană, în tot ceea ce fac, nu renunț niciodată. ”