Radja Nainggolan cade pentru luptele lui Inter, dar nu este singurul responsabil

Totuși, Nainggolan a fost cel mai dorit jucător al lui Luciano Spalletti: unul cu care a lucrat atât de fructuos la Roma. Acolo unde Zaniolo era o perspectivă strălucitoare, belgianul era o marfă dovedită: motorul de mare putere de care Inter avea nevoie pentru a reveni în Liga Campionilor pentru prima dată în șapte ani.

Cinci luni mai târziu, sensul suprem este că ar fi trebuit să arunce o privire mai atentă sub capotă. Încă de la început, Nainggolan a fost împiedicat de răni. A ratat jocurile împotriva Barcelona, ​​Lazio și Juventus. El a renunțat la meciuri cu Milan și Tottenham înainte de pauză. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Chiar și când a reușit să treacă 90 de minute, mijlocașul a impresionat rar.Este greu să ne gândim la o performanță decisivă în afara victoriei cu 2-1 în deplasare la PSV, când Nainggolan a marcat egalarea cu puțin înainte de pauză. Sâmbătă, el s-a străduit să se impună în fața ultimului clasat Chievo.

În apărarea sa, Inter câștiga încă când a fost retras la jumătatea reprizei a doua. El nu a jucat niciun rol în apărarea laxă care i-a permis lui Mariusz Stepinski să facă o lovitură necontestată cu o minge lungă înainte în minutul 91, eliberându-l pe Sergio Pellissier în suprafața de pedeapsă pentru a face 1-1. Facebook Twitter Pinterest Radja Nainggolan taie o figură neconsolată în remiza împotriva lui Chievo. Fotografie: Tim Rogers / Rex / Shutterstock

Rezultatul a fost încă o decădere pentru Inter într-o perioadă plină de ele.Au câștigat două din ultimele nouă jocuri din toate competițiile, abandonând Liga Campionilor și scăzând la opt puncte în spatele Napoli, clasat pe locul al doilea, în Serie A. Decalajul de 16 puncte față de Juventus este atât de mare încât abia se simte demn de o mențiune. .

Nu este doar vina lui Nainggolan. Inter s-a bazat prea mult pe Mauro Icardi pentru goluri – deși s-a încheiat sâmbătă Ivan Perisic – prea vulnerabil pe flancuri și prea meditativ în mijlocul terenului.

Performanța lui Spalletti este sub control. El a fost devansat de Domenico Di Carlo al lui Chievo, a cărui trecere la 3-4-1-2 i-a permis echipei sale să câștige o cotă mai mare de posesie după ce a fost copleșit în prima repriză.Managerul Inter a trădat și o nervozitate, când a condamnat-o pe un jurnalist pentru că a raportat includerea lui João Mário în XI-ul inițial înainte ca foile de echipă să apară. Andros Townsend, Ole Gunnar Solskjær și o penalizare într-un singur pas – Football Weekly Citește mai mult >

Nainggolan va face titluri nedorite o zi mai târziu, când Inter a anunțat că l-au suspendat din „motive disciplinare”. Sa dovedit că a sosit târziu la antrenament în dimineața următoare extragerii.

Rapoartele au indicat că nu era prima dată. Gazzetta dello Sport a sugerat că există o anumită îngrijorare la Inter cu privire la abordarea sa de reabilitare a diferitelor sale leziuni, făcând referire la „ședințele de fizioterapie care se termină mai devreme decât se aștepta”.Și apoi au venit inevitabilele discuții despre modul în care jucătorul își petrece timpul liber.

Nainggolan nu debutase încă pentru Inter în luna august când a fost văzut cu personalitatea TV Fabrizio Corona într-un club de noapte din Bergamo după ora 02:00. Un videoclip a circulat online cu un susținător care îi striga să se culce și Nainggolan răspunzând ridicând degetul mijlociu. A apărut la antrenament a doua zi cu aceleași haine.

Inter trebuie să fi fost conștient când l-au semnat că îi place să se desprindă.Acesta este un jucător care a început anul publicând un videoclip cu el însuși, în propriile sale cuvinte, „beat ca o înmuiere”, pe Instagram și, ulterior, a fost abandonat de Roma pentru primul lor joc din 2018.

El nu a ascuns niciodată faptul că se bucură de un fum și de o băutură, susținând că acestea sunt comportamente normale și nu-l împiedică să performeze la un standard ridicat. Spalletti a susținut sentimentul în cadrul conferinței sale de presă de dinainte de Chievo, spunând: „Pot să spun doar cum și-a petrecut săptămâna pe teren. S-a antrenat bine. Restul sunt lucruri care nu au legătură cu mine. ”

Sigur că sosești târziu la antrenament. Momentul suspendării lui Nainggolan este interesant, ajungând la doar câteva zile după ce fostul director executiv al Juventus, Beppe Marotta, a preluat rolul noului său director la Inter. O astfel de pedeapsă rapidă indică influența sa?În curând au fost făcute comparații, iar Leonardo Bonucci a fost renunțat la Juventus după ce a vorbit din rând cu Massimiliano Allegri – deși managerul a inițiat acea mișcare.

În orice caz, este un pas semnificativ. Următorul joc al lui Inter este unul critic, acasă la Napoli în ziua boxului. A se priva de Nainggolan se simte ca o declarație deliberată.

S-ar putea ridica, de asemenea, întrebări despre viitorul jucătorului. Circulează deja rapoarte despre faptul că clubul ar fi pregătit să-l vândă dacă oferta corectă ar sosi în ianuarie. Câți pretendenți ar exista, totuși, pentru un mijlocaș în vârstă de 30 de ani care ar performa la un nivel mult mai mic decât cel mai bun?

Nainggolan s-a îndepărtat în mare parte nevătămat de accidentul său auto din iulie.Ar putea fi mai greu să te recuperezi după un pas greșit în carieră. Puncte de vorbire

Chievo 1 Internazionale 1; Empoli 2 Sampdoria 4; Genova 3 Atalanta 1; Juventus 1 Roma 0; Lazio 3 Cagliari 1; Milano 0 Fiorentina 1; Napoli 1 Spal 0; Parma 0 Bologna 0; Sassuolo 1 Torino 1; Udinese 1 Frosinone 1 Fotografie: Alessandro Di Marco / ANSA A fost de ajutor? Vă mulțumim pentru feedback.