Joe Root stă lângă schimbul de cuvinte cu Shannon Gabriel

Gabriel va descoperi miercuri dacă se confruntă cu o sancțiune pentru rolul său într-un schimb de teren cu Root în ziua a treia a celui de-al treilea Test din St Lucia, unul care s-a încheiat cu căpitanul Angliei spunându-i tânărului de 30 de ani: „Nu-l folosi ca o insultă. Nu este nimic în neregulă cu a fi gay. ”

Imaginile incidentului care au circulat pe rețelele de socializare nu au dezvăluit ceea ce a spus Gabriel inițial pentru a provoca mustrarea.Dar a fost acuzat de arbitrii de pe teren, Kumar Dharmasena și Rod Tucker, în temeiul articolului 2.13 din codul de conduită care acoperă „limbajul cu caracter personal, insultător, obscen și / sau jignitor”. „Nimic în neregulă cu a fi gay ‘: Root a înregistrat răspunsul la limbajul abuziv al lui Gabriel Citiți mai multe

Problema a fost trimisă la o audiere de către arbitrul de meci, Jeff Crowe și, dacă este găsit vinovat, Gabriel se confruntă cu o posibilă interdicție de până la două teste sau patru internaționali de o zi, având deja trei puncte de demerit în dosarul său disciplinar.

Root, care a atras laude pe scară largă pentru răspunsul său din mijloc, nu a împărtășit detalii despre incident.Dar, vorbind după ce Anglia a finalizat o victorie consolatoare de 232 la finalul unei înfrângeri din seria 2-1 împotriva Indiilor de Vest, el a sperat că nu va elimina luciul, ceea ce a fost o întâlnire altfel amiabilă.

Root a spus: „CPI trebuie să se ocupe de lucruri și nu sunt în măsură să comentez, dar de-a lungul seriei a fost jucat în mod corect de cele două părți. Indiile de Vest au jucat niște greieri fantastici, sunt o grămadă bună de băieți și ar fi păcat dacă îl pătează. [Dar] în calitate de jucător, simți că ai responsabilități pe care să le susții pe teren și eu stau în acord cu ceea ce am făcut. Tocmai am făcut ceea ce credeam că este corect. Mi s-a părut potrivit să acționez așa cum am făcut-o. ”

Root, care a dat mâna cu Gabriel la sfârșitul Testului, a fost înțeles mai îndrăzneț să discute despre victoria care tocmai s-a desfășurat.Al 16-lea secol de teste a ajutat Anglia să-și stabilească gazdele 485 pentru a câștiga, dar, în cele din urmă, jocul a fost modelat de o întoarcere electrică de la Mark Wood prin cifre de meci de șase pentru 93.

Nu a fost doar testul inițial al lui Wood, cinci -curgerea a doua zi care a atras atenția, dar și viteze de până la 94,6 mph în timpul primei sale ieșiri în albii Angliei timp de nouă luni. Root a încercat să vorbească despre gândurile de a-l dezlănțui pe Durham în Australia în această vară, dar în cele din urmă a cedat.

Root a spus: „Dacă ar fi în formă, atunci sunt sigur că va face un televizor grozav și ar fi fii grozav pentru el să facă parte din [Cenușa]. Nu cred că am mai fost la fel de înapoi la prima alunecare ca înainte.Încă mă îngrijesc de o gaură în mână din prima pe care am reușit să mă agăț.

„Este o poveste grozavă”, a adăugat el, referindu-se la bătăliile lui Wood cu accidentare. „Să plece, să lucreze cum are cu Lions înainte de Crăciun, să găsească o formă foarte bună și să producă ceea ce a făcut săptămâna aceasta, ar trebui să fie foarte mândru de asta.

„ S-ar putea să fim destepți cum îl folosim.Este o curbă de învățare pentru mine, nu sunt în niciun caz articolul terminat ca căpitan. ”

Wood, rânjind de la ureche la ureche și refuzând să dea drumul voucherului de vacanță supradimensionat pe care l-a primit pentru jucătorul său de premiul meciului, i-a mulțumit atât lui Kevin Shine, liderul de bowling rapid la Loughborough, cât și lui Chris Silverwood, antrenorul de bowling rapid din Anglia, pentru că l-au ajutat să treacă la o pregătire mai lungă și mai lină afișată aici. Test: ziua a patra – live! Citește mai mult

Tânărul de 29 de ani, care juca doar al 13-lea Test din posibilul 55 de la debutul său în 2015, a spus: „Nu credeam că voi primi o zi ca mine a făcut zilele trecute.În inimile mele, știam că aș putea să o fac, dar atunci când statisticile arată că nu ai făcut-o anterior, te face să te îndoiești de tine.

„Dar nu mi-a păsat cum a mers aici – chiar dacă Nu luasem niciun fel de pui, am intrat în meci și am decis să joc cu zâmbetul pe buze. Jack Leach mi-a spus că este o altă zi în parc cu colegii tăi și așa am încercat să o tratez. ”