Domnia lui Real Madrid s-a încheiat: acum este momentul să salutăm, nu să-i batjocorim

Perioada de doliu public a fost deosebit de scurtă. În schimb, evacuarea lui Real Madrid din Liga Campionilor, marți seara, a fost întâmpinată nu de omagiu și lacrimi, ci cu un cor de încântare. Simpatie pentru bezele diavolului? Nu există prea multe lucruri în acest moment. Ziua de naștere nefericită a lui Real Madrid vede clubul fără nimic de jucat Citește mai mult

Au fost 10 zile devastatoare pentru Madrid. Eviscerarea în mâinile lui Ajax a urmat o pereche de înfrângeri de sezon de la Barcelona. În vid a venit o acrimonie primită cu bucurie. Santiago Solari este cel mai probabil la ieșire, cu posibilitatea unei reveniri pentru însuși regele durerii José Mourinho.Madrid i-a învins cu 4-0 la München, cei mai buni oameni.

În 2017 au fost irezistibili, marcând 20 de goluri în fazele eliminatorii. Anul trecut, i-au eliminat pe PSG, Bayern și Juve și au luat finala împotriva lui Liverpool, cu o combinație de strălucire de sine stătătoare și rahat serios.

Ce ne dorim mai mult de la această grămadă de vedete grizzled, o echipă care a rămas aproape aceeași pe parcursul ei de cinci sezoane, succesul său, destul de amuzant, un tribut neașteptat adus virtuților stazei și continuității și formării echipei. Facebook Twitter Pinterest Luka Modric urmărește înfrângerea cu 4-1 pe teren propriu de Ajax, care a pus capăt domniei de 1.000 de zile a lui Real Madrid ca campion european.Fotografie: Rivero/MARCA/Sipa/Rex/Shutterstock

Aceasta este o altă obiecție cheie, ideea Madridului reprezintă un triumf al resurselor, moartea echipei în favoarea vehiculului vedetă. Este, desigur, adevărat într-o anumită măsură. Dar iată un lucru. Madridul a avut același număr de jucători ai academiei pe teren ca și Ajax la startul de marți seara. Marii jucători de scurtă durată care sclipesc de numerar au mai mulți jucători de la prima echipă de acasă decât Manchester City, Liverpool și Manchester United.

Stele externalizate, talent autogenerat, construirea mărcii: Madridul este pur și simplu un mare model funcțional, conducând fotbalul de club de elită de pe scaunul din față încă din anii 1950. Epoca galactică poate să fi fost declanșată de propriul tip de corupție în domeniul ajutorului de stat.Dar acesta este în continuare un club de fotbal deținut, precum Ajax, de membrii săi, o entitate care există pur și simplu pentru a juca și pentru a câștiga, nu pentru a îmbogăți terții sau a acționa ca un instrument soft power. „Cea mai proastă noapte din istorie”: presa spaniolă la ieșirea din Liga Campionilor a lui Real Madrid Citește mai mult

Și fotbalul are nevoie de ei. Madridul ne oferă un absolut. Ei sunt Beatles, Bazilica din Roma, Winston Churchill, Hamlet, Coca-Cola, Kellogg’s Corn Flakes, o măsură în funcție de care să judeci și să evaluezi orice succes. Prețuim acești răufăcători din pantomimă.

Ramos poate să semene cu instructorul de fitness incredibil de chipeș care îți seduce soția și fiicele doar ca să-ți fure perechea de șosete preferate – și apoi să le arunce în timp ce se îndreaptă cu Vespa lui. razand.