Cinci cluburi engleze numite în planul „Super League Europeană” pentru 2021

Cinci cluburi engleze se numără printre 11 așa-numiți „membri fondatori” într-o propunere pentru o Superligă Europeană care să înceapă în 2021, conform documentelor publicate de Der Spiegel vineri.

Revista germană – ca parte a ultimelor dezvăluiri Football Leaks – pretențiile Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester United și Manchester City se numără printre cluburile care au fost în negocieri cu privire la o nouă competiție care să înlocuiască Liga Campionilor în trei ani. Gianni Infantino a cerut Manchester City proprietarul „va fi pozitiv” în discuțiile FFP Citește mai mult

Un proiect al unei „foi de termen obligatorii” trimis la 22 octombrie 2018 de firma Key Capital Partners președintelui Real Madrid, Florentino Pérez, pare să arate Cluburilor engleze li s-ar alătura Real Madrid, Barcelona, ​​Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain și Milano ca membri fondatori cu alți cinci cluburi – Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Marsilia, Internazionale și Roma – care apar ca „oaspeți inițiali”.

Potrivit lui Der Spi de exemplu, cele 11 echipe fondatoare nu au putut fi retrogradate și ar face parte din ligă în primii 20 de ani.Data până la care cele 16 cluburi vor semna „foaia cu termen obligatoriu” este listată ca noiembrie 2018. Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Când sunt contactați de jurnaliștii care lucrează la scurgeri, Real Madrid și Key Capital Partners au refuzat să comenteze documentul.

Bayern, când i s-a cerut un comentariu, a declarat că clubul nu știa „nici existența, nici conținutul” proiectului „termenului obligatoriu”. foaie.” Mai mult, a adăugat el, Bayern „ca o chestiune de politică, nu comentează discuțiile confidențiale”.

Cele 11 cluburi fondatoare, conform documentului, ar înregistra o companie în Spania pentru a comercializa, organiza și executa Superliga Europeană sub controlul său deplin. Competiția va avea o fază a grupelor și o rundă eliminatorie.Există, de asemenea, o sugestie că ar putea fi creată o a doua ligă din Superliga Europeană. Media socială

Documentul conține, de asemenea, o listă cu mize potențiale de proprietate ale cluburilor individuale din compania comună a Superligei Europene, cu Real Madrid deține 18,77%, Barcelona 17,61% și Manchester United 12,58%.

Anul trecut, președintele Uefa, Aleksander Ceferin, a acuzat ligile de top din Europa că încearcă să „șantajeze” corpul de conducere și le-a spus cluburilor de conducere că va face nu permiteți niciodată crearea unei superligi europene. Ceferin a acuzat „unele ligi” că încearcă să-l ridice pe Uefa ca răscumpărare și „unele cluburi” de a agita pentru o superligă închisă.

„Pentru unele cluburi, o voi spune cu calm și pasiune, dar ferm și hotărât : nu va exista o ligă închisă.Pur și simplu, acest lucru nu este în conformitate cu valorile și idealurile noastre “, a spus el în 2017.

” Nu vom ceda niciodată șantajului celor care cred că pot manipula ligile mici sau își pot impune voința asociațiile, deoarece consideră că toate sunt puternice datorită veniturilor astronomice pe care le generează. ”