Celtic îl înscrie pe Karamoko Dembélé, în vârstă de 15 ani, la primul contract profesional

Mijlocașul de mare rang s-a alăturat echipei Celtic în 2013 și a debutat sub 20 de ani împotriva lui Hearts în octombrie 2016 – ieșind de pe bancă pentru o echipă, apoi cu șapte ani peste grupa sa de vârstă. pentru U20s Citește mai mult

„Pentru mine înseamnă mult să-mi încep cariera profesională la Celtic”, a declarat Dembélé pe site-ul clubului. „Am venit aici la o vârstă fragedă și, după toate lucrurile pe care am trecut-o eu și familia, va fi bine să-i facem mândri.

„ Aș dori să le mulțumesc tuturor și aș dori să mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut pentru mine.Aș dori, de asemenea, să mulțumesc tuturor pentru pregătirea pe care am primit-o, disciplina pe care am primit-o și sfaturile pe care mi le-am dat până la capăt. ”

Dembélé s-a născut la Londra și a jucat pentru Scoția și Anglia la nivel de tineret, dar este, de asemenea, eligibil să reprezinte Coasta de Fildeș prin părinții săi.

„Fratele meu Siriki, care joacă la Peterborough United, m-a învățat mai întâi să joc fotbal”, a continuat Dembélé . „Nu m-a interesat întotdeauna fotbalul, dar el m-a adus și m-a ajutat. El mă ajută în tot ceea ce fac. Dacă am un joc rău, el va vorbi cu mine și îmi va spune: „Nu fi jos, ține-ți moralul ridicat.” The Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

„Obținerea atenției de la o vârstă fragedă a fost greu, dar evident că am avut familia mea să mă ajute în acest sens.Trebuie să fii puternic din punct de vedere psihic, trebuie să rămâi la pământ și trebuie doar să continui cu tot ceea ce faci zilnic.

„Văzând jucători care intră în academie și intră în prima echipă îți dă sper, pentru că știi că au luat același drum. Asta înseamnă că ai șansa de a intra în prima echipă dacă lucrezi din greu și dai totul. ”

Dembélé și-a propus să devină parte a planurilor lui Brendan Rodgers cât mai curând posibil. El a spus: „Scopul meu este să joc pentru prima echipă. De îndată ce pot, voi încerca să intru în prima echipă, 100%. În rezerve, fiecare sesiune de antrenament, fiecare joc – totul este pentru a-mi demonstra managerului că pot juca în prima echipă. ”