Mai rău decât se așteptau. Tăcere pe Letná, o luptă pentru milioane în fundalul unui prieten

În peisajul bizar, partida de deschidere a etapei a 3-a a Ligii Europene s-a jucat între Sparta și Trabzonspor (2: 2). UEFA a închis stadionul Letna pentru fani din cauza comportamentului lor în timpul meciului din Cupa de anul trecut din Subotica. Mai rău decât mă așteptam. Am jucat un meci internațional, dar nu mi s-a părut deloc ”, a spus Václav Jílek, antrenorul lui Sparta.

Au fost doar trei domni în tricouri albastre pe tribuna opusă, probabil personalul clubului. Împotriva lor, douăzeci de invitați VIP din ambele cluburi și două sute de fani din Turcia, care, conform protocolului, au primit bilete de primă categorie ca oaspeți. De asemenea, manipulatori de minge, mai mulți organizatori și jurnaliști.

Nimeni altcineva.

„Cel mai ciudat lucru a fost când am alergat la încălzire.Când vii acolo și vezi tribune goale, te simți ca un prieten ”, a spus Martin Hašek.

Într-un meci atât de mare, o luptă pentru prestigiu și milioane de cupe europene, totul în jur părea nepotrivit. Crainicul a sunat la rândul său, iar imediat ce s-a terminat imnul Spartan, întreaga Letna a izbucnit dintr-o clipă în tăcere. Îi vom lipsi ”, a spus antrenorul Václav Jílek înainte de meci.

Totuși, performanța nu a fost reflectată în performanță. Le lipsea emoția.Când arbitrul spaniol la început a ignorat duelul lui Türken cu Tetteh, toată banca din spatele antrenorului Jilek a zburat furios și a protestat tare până când al patrulea judecător Gómez a trebuit să o îmblânzească cu gesturi și a spus: „Calmează-te”. antrenorul spartan a răsunat pe stadionul aglomerat. După ce a pierdut balonul, a repetat urgent: „Presiune! Presiune! Presiune! ”

Oaspeții au dat o impresie caldă, în special în prima jumătate, pe care nu o duc bine. S-au îmbunătățit după rândul său, când turcii au prins viață cu ei pe tribune. Au aplaudat, au scandat, au cântat, au înveselit.

Mijlocașul spartan, Guélor Kang, s-a impus pentru câteva minute înainte de sărbătoarea sângeroasă a celui de-al doilea gol. A alergat sub tribună, s-a oprit, și-a înfășurat brațele și s-a ridicat.Ca rege.

Gesturile le-au provocat chiar și după un meci care s-a dovedit a fi nefericit pentru Sparta. O remiză 2: 2 este mai avantajoasă decât Trabzonspor pentru represalii.

“Kaku este al său, unele dintre emoțiile sale sunt foarte puternice, dar nu aș spune că a fost un comportament agresiv față de adversar”, a spus Jílek .

Duelul de cupele europene din Republica Cehă a fost jucat fără spectatori pentru prima dată în istorie, deși Sparta a făcut deja parte din auditorium de mai multe ori pedepse inaccesibile.

De exemplu, un duel atractiv cu Arsenal 2) în Liga Campionilor din toamna anului 2005, întreaga tribună și locurile din spatele porții unde vin fanii rockului sunt închise.

Și cele patru sectoare de pe Letná au rămas, de asemenea, goale în toamna anului 2016 în timpul meciului din Liga Europeană cu Beer Ševa (2 : 0).UEFA a pedepsit clubul pentru comportamentul fanilor în meciurile anterioare.

Chiar și în afara propriului stadion, Sparta a trebuit să joace împotriva CSKA Sofia în 1989 (2: 2) și cinci ani mai târziu cu Gothenburg (1: 0) ). Prima dată a fost la Trnava, a doua oară la Jablonec.