Evenepoel, 19 ani, conduce bărbații. A câștigat cronometrul la Campionatul European

Printre femei, Ellen van Dijk a confirmat rolul marii favorite a Olandei și a câștigat al patrulea aur la rând pe pista internă. Atât reprezentanții cehi Tereza Korvasová, cât și Jarmila Machačová au terminat în primii zece. Jakub Otruba a ocupat locul opt în cursa bărbați sub 23 de ani. p> „Acest lucru este incredibil. Nu pot să cred deloc.Dar nu este victoria mea, aceasta este o victorie pentru Bjorg Lambrecht “, Evenepoel a dat un nou triumf unui compatriot în vârstă de douăzeci și doi de ani, care a cedat consecințelor unei căderi severe în cursa din jurul Poloniei, luni. Al 13-lea Campionat european european multiplu de sport de la Glasgow, a închis primii cincisprezece. A pierdut un minut și un sfert față de Evenepoel. Schlegel era cu aproape un minut mai lent.

Van Dijk, treizeci și doi de ani, a condus aceeași pistă ca bărbații la 28:08. Ea a câștigat jumătate de minut în fața germanei Lisa Klein și a compatriotei Lucinda Brand, care a rămas înapoi încă 22 de secunde.Al 27-lea Korvas a pierdut trei minute și 36 de secunde față de vechiul nou campion, al douăzeci și noua Machac aproape patru minute și jumătate. Juniori și douăzeci și trei au început, de asemenea, să concureze pentru metale prețioase din categoriile de elită.

“Privirea rezultatelor poate părea o victorie ușoară – luând startul și luând aurul. Dar din cauza problemelor mele la spate, pregătirea pentru cursă a fost dificilă, motiv pentru care acest titlu este atât de special. S-ar fi putut dovedi bine și rău, din fericire, a fost opțiunea bună. Și pentru mine, încurajarea la Campionatul Mondial ”, a spus Van Dijk.Câștigătorul Johan Price-Pejtersen l-a întrecut pe compatriotul Mikkel Bjerg cu 12 secunde, iar Stefan Bissegger din Elveția a ajuns pe locul trei cu o secundă. Anul trecut, al patrulea Otruba a ajuns din nou în top zece, de la locul opt pierdut în noua campioană 43 de secunde. Cel de-al doilea reprezentant ceh Michal Rotter a terminat patruzeci și șase. Markéta Hájková a fost al douăzeci și cinci cu mai mult de trei minute de deficit, Nikola Bajgerová a terminat în spatele ei.