Primul test mondial. Satoranul îl va încânta pe regele fermecat?

Fanii cehi vor putea vedea sfertul lui Tomas Satoranski la Chicago în NBA aproape un an mai târziu în acțiune, iar Satoranský se va alătura echipei naționale pentru prima dată începând cu 16 septembrie, când Cehii din Bosnia și Herțegovina s-au calificat să participe la Campionatul Mondial după 37 de ani, pentru prima dată de pe vremea Cehoslovaciei. În fața propriei audiențe, un jucător din Washington din ultimele trei sezoane s-a prezentat cu trei zile mai devreme în câștigarea Rusiei la Pardubice.

„Aștept cu nerăbdare, dar sunt un pic sceptic, pentru că nu am avut niciodată un meci bun în Kralovec. Dar uneori trebuie să vină.M-am antrenat cu un antrenor de tir acolo timp de o săptămână, așa că s-ar putea dovedi a fi o alegere bună ”, a spus Satoranský.

„ Întotdeauna joc acolo prost. Poate pentru că este la Praga și nu am mai jucat de mult timp acolo. Pur și simplu nu am fost încă. Sper să îl schimbăm în acest turneu, voi avea trei meciuri ”, a adăugat cea mai mare vedetă a echipei cehe. NBA nu a putut fi implicată în pregătirile decât luni la Nymburk.

“Există o mulțime de meciuri în care vedem chimia și arată problemele pe care vom încerca să le remediem. Va fi un test bun pentru ceea ce trebuie să îmbunătățim, a spus Ginzburg.

„Nu mă aștept să fie 100 la sută la început.Saty și cu mine vom fi împreună câteva zile. Dar cred că vom arăta mai bine cu fiecare meci ”, a spus Ginzburg, adăugând că Ondřej Balvín și Blake Schilb s-au alăturat și în ultimele zile.

“Poate că Tunisia va avea un pivot imens pentru Salah Medjrí, care a jucat pentru Dallas în NBA, plus că au alți jucători din liga franceză. Iordania trebuie să schimbe berea de la Fenerbahce Ahmet Düveriogl, care a jucat pe locul lui Jan Veselý când a fost accidentat și, desigur, Polonia are mulți jucători excelenți. Cu toate acestea, ne vom concentra mai ales pe noi înșine în aceste meciuri “, a adăugat Ginzburg.

Echipa cehă va înfrunta primul duel vineri de la ora 17:00 cu Tunisia.Meciul cu Polonia va începe o zi mai târziu, la 17:30, iar meciul cu Jordan se va juca duminică, de la ora 15:00.

Va ​​fi ultima performanță de acasă în pregătirea campionatului. Săptămâna viitoare, jucătorii de baschet vor juca de vineri până duminică la un turneu la Hamburg cu Polonia, Germania și Ungaria. În perioada 24 – 27 august, la Seul, se vor măsura forțele cu Angola, Coreea și Lituania. Două zile mai târziu, echipa din Ginzburg va aștepta Japonia și va concura împotriva Turciei la 5 septembrie.